streda 25. marca 2015

Tuesdays after

Prechádzky po utorkovej terapii medzi krásnymi starými domami, kde pavúky lovené krásnymi starými mačkami opriadajú tých krásnych starých obyvateľov --- v hlave mi vždy doznievajú slová, obzerám výklad najsmutnejšieho a predsa milého kvetinárstva a občas lačne vojdem do Artfóra a chcem všetky tie knihy 
(chcem a chcem a chcem)
Je niečo magické na práci, ktorá ma núti byť zahrabaná v krásnej literatúre a v japonskom haiku a v Emily Dickinsonovej, ktorá vraj nerada vychádzala z domu a doktor ju musel vyšetrovať cez pootvorené dvere a v ďalších, ktorí ešte len prídu do mojej police. Hľadať vo všetkom inšpiráciu, snažiť sa hľadieť na veci čistým pohľadom (alebo špinavým objektívom...)

Vedeli ste, že poézia v čínskom znaku shi znamená niečo ako "chrám slov" a inuitské "anerca" je označenie ako pre vytváranie poézie, tak pre dýchanie? 

Vdychujem a teším sa až začne kvitnúť orgován. 
A toto bol zvláštny film: Poetry

5 komentárov:

  1. Knihy jsou svět sám pro sebe a pro nás znamenají bezpečí, klid, touhu poznání, vcítit se do myšlenek pocitů osob byť nám neznámým, ale pojednou tak blízkým.....chápu♥ Fotky snové...♥ Mně se stává i doma, že jdu pro nějakou knihu a pojednou zjišťuji, že sedím na zemi,mezi spoustou vytažených knih a jsem začtená třeba do Sněhové královny:-))))). Pa a pěkný den Věra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) to s tým začítaním sa do celkom inej knihy než bol zámer poznám a hromádky kníh musia byť všade:) pekný deň aj Tebe!

      Odstrániť
  2. to jsou líbezné fotky! neobvyklé a moc krásné.

    OdpovedaťOdstrániť